Past Meetup

Getting Things Done - David Allen in person (EN)

This Meetup is past

205 people went

Details

The meetup will be held in English. Scroll down for Hungarian.

---

A problem that bothers busy people: how to get things done? There's a great book about the solution - 2 million of it sold in 30 languages. Would you meet the author? DONE.

In time management, task priorities play a central role. Allen's approach uses two key elements — control and perspective. He proposes a workflow process to control all the tasks and commitments that one needs or wants to get done. There are six "horizons of focus" to provide a useful perspective.

https://www.youtube.com/watch?v=CHxhjDPKfbY

Allen creates analogies between the six levels of focus and an airplane taking off, going to higher altitudes:

Runway, current actions:

• 10,000 feet level, current projects

• 20,000 feet level, areas of responsibility

• 30,000 feet level, 1-2 year goals

• 40,000 feet level, 3-5 year goals

• 50,000 feet level, Life

Unlike some theories, which focus on top-down goal-setting, GTD works in the opposite direction. Allen argues that it is often difficult for individuals to focus on big picture goals if they cannot sufficiently control the day-to-day tasks that they frequently must face. By developing a system that clarifies and defines the regular workday, an individual can free up mental space to begin moving up to the next level of focus.

Entry Fee: 1500 HUF
spent -as usual- on the community.

---

HU:

David Allen bestseller író, időmenedzsment guru tart előadást az általa megalkotott GTD® módszerről. David Allen időmenedzsment módszerét a Wired magazin az információs kor vallásának nevezte. A Getting Things Done könyv 2 millió példányban kelt el világszerte. Több mint 30 nyelvre fordították le, magyarul Intézz el mindent! címen jelent meg. Noha a coachok általában nem tartoznak a sztárolt személyiségek közé, Allennek 1,22 millió követője van a Twitteren.

A GTD® népszerűségét annak köszönheti, hogy az internet kor tipikus problémáira ad választ. A mai irodai dolgozók napja tele vannak a koncentrálást megszakító, váratlanul beérkező emailekkel, memókkal és feladatlistákkal. Az információs túlterheltség miatt sokan érzik úgy, hogy miközben rengeteget dolgoznak, elvesztik a tájékozódást a sok feladat között, és valahogy nem haladnak semmivel.

A Getting Things Done módszert cégek és magánszemélyek is sikerrel alkalmazzák. Olyan különböző területen dolgozó multinacionális vállalatok használják sikerrel, mint a Siemens, a Nestlé vagy a Morgan Stanley.

A Hamar Productivity Consulting felajánlásának köszönhetjük, hogy David Allen a Business Meetup közösségének is előad.

Belépő: 1500 Ft
amit szokás szerint a közösségre, vagyis rátok fordítunk.